13 Ekim 2017 Cuma

DANUA

  
  
  
  Danua, köpek ırkları arasında “Dev” olarak tanınır. Bir Av Köpeği türüdür. İri cüssesi sayesinde tehlikeli ve büyük av hayvanlarını bulmak için kullanılır. Geçmişte Avrupa’da krallar ve hükümdarlar tarafından yetiştirilmiş soylu bir ırktır. Kökeninin çok eski olduğu ve Avrupa’ya ait bir ırk olduğu biliniyor fakat tam olarak hangi ülkede yetiştirilen bir ırk olduğu bilinmiyor. Tahminler ilk olarak Danimarka’da yetiştirilmeye başlandığı ve ismini Fransızca Danimarka’lı anlamında olan “Danois” ten aldığı yönünde. Daha sonra İngiltere tarafından dünyaya tanıtıldığı ve son olarak Almanya tarafından geliştirilerek şu anki dev Danua ırkı elde edildiği düşünülür.
   Danua eski kökeni nedeniyle “Mastiff” ırkının’da Atalarından olarak kabul edilir. Asil, sağlam karakterli ve uysal bir köpek ırkıdır. Ancak dışarıdan bir tehdit geldiğinde onun bu asaleti ciddi bir tehlikeye dönüşebilir. Danua büyük yapısına rağmen ev içerisinde bakılmaya çok uygun bir türdür. Çocukları çok sever ve diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşır. Aile içerisinde genel olarak tembel bir yapısı vardır. Scooby Doo filmi ve çizgi filmindeki “Scoob” karakteri bir Danua ırkıdır ve çocukların bu türe olan ilgisini çok artırmıştır. Ev içerisindeki tembel yapılarına rağmen onların bir av köpeği türü olduğu unutulmamalı ve bol egzersiz yaptırılmalıdır. Çoğu Danua sahibi zaten yanlarında bir Dev işle gezmekten mutluluk duyarlar.


   Ev içerisinde Danua beslemenin iyi yönleri çocuklar ve diğer evciller ile kolay uyum sağlaması, tüy yada salya sorunu olmaması ve ailesine çok bağlı olmasıdır. Ancak diğer taraftan kötü yönleri ise Danua’nın çok büyük ve ağır bir hayvan olmasıdır. Ev içerisinde oyun oynamak istediğinde onu durdurabilmek çok zor olabilir. Her ne kadar tembel bir hayvan olsa bile ev içerisindeki mobilya ve süs eşyalarına istemeden yada fark etmeden bile zarar verebilir. Ailesine ve sahiplerine çok bağlı olduklarından sabah işe gitmek üzere evden çıkmaya hazırlanan sahibinden ayrılmamak için engel olmaya çalışabilir ve bu durumda onun cüssesinden kurtulmak zor olabilir.
   
  
   Danua kısa, parlak ve yumuşak tüylü, büyük kafalı, ince kuyruklu ve uzun bacaklı bir köpek ırkıdır. Dev cüssesi, ince ve kaslı yapısı ile onu kolayca diğer ırklardan ayırabilirsiniz. Genellikle tek renklidir. Siyah burun, siyah yada mavi gözlüdür.En büyük köpek ırklarından biridir.


1 yorum: