28 Ekim 2017 Cumartesi

PUG


   Pug köpek cinsi, görünüş olarak bulldog cinsi köpekleri anımsatır. Küçük boylarıyla, sevimli bir izlenim yaratan köpekleri sahiplenen çoktur. Bu köpeklerin küçük olmaları apartmanda yaşayan kesim içinde oldukça önem teşkil etmektedir. Pug’ların yüzü ve kulak bölümleri siyahtır. Yapısı buruş buruş dursa da çok sevimlidir. Yanaklarında benekler bulunur ve sırtı tam düzdür. Bacakları oldukça kuvvetlidir. Koşarken aldığı şekil, insanın yüzünde ayrı bir tebessüm oluşturur. Neşeli ve oyunu seven bir yapısı vardır.
   
  
   Sahibine çok sadık bir ırktır. Kendini sevdirmekten ve ilgilenilmekten büyük keyif alır. İlgi görmediğinde yaramazlıklarının sınırı yoktur. Bu türe ceza verirken sert cezalar vermekten kaçınmak gerekir. Çünkü hassas yapıları dolayısıyla hemen küsme eğilimi gösterebilirler. Eğitimlerinde öncelikli olarak sakin bir yapıyla hareket edilmeli, aşırıya kaçılmamalıdır. sakin yapılı kişiler bir Pug’ı eğitmede başarılı olmaktadır. Havlama konusunda diğer köpekler gibi değildir. Fakat hayvanlarla arası çok iyidir. 





  Pug cinsi bir köpeğe sahipseniz ve evinizde çocuklarınız varsa onların eğlencesini seyretmek her şeye değmektedir. Bu cinsler 12 ila 15 yıl aralığında hayatta kalabilirler. Kıskanç bir yapıları vardır. Sahibini ve aile bireylerini sahiplenir. Çok sıcak ve çok soğuk ortamlara dayanıklı değildir. Yapıları gereği ılıman iklim kuşağı onlar için idealdir.
  
   
  Pug cinsinin bakımı oldukça kolaydır. Tüylerinin kısa oluşu sayesinde taramak yeterli olmaktadır. Kirlendiğini düşündüğünüzde yıkamalı ve iyi kurulamalısınız. Mevsime bağlı olarak tüy döktüğü zamanlarda bakımına biraz daha dikkat etmemiz gerekebilir. Cinsin boyutlarından bahsetmek gerekirse erkeklerde yüksekliği 30 ile 36 cm. arasında, kilosu ise 6 ile 9 Kg arasındadır. Dişilerinde ise yükseklik 25 ile 30 cm arasında olurken, kilosu ise 6 ile 8 kg. arasındadır.
   
   Bu cinsin köken olarak Çin’den geldiği düşünülmektedir. Zamanla Avrupa’ya gelerek, yapısı bakımından en çok beslenen köpek cinsleri arasında yerini almıştır. Oldukça akıllıdır. Tehlikeleri önceden sezerek sahibini uyarır. Sahibiyle kurduğu özel bağ sayesinde yaşadığı üzüntü ve sevinçleri onunla birlikte yaşar.Eğer yalnızsanız ve bir dosta ihtiyaç duyuyorsanız Pug cinsi köpekler tam size göredir. Yaşama sevincinin en güzel örneklerinden biri olan bu cinslerin, bakımı da diğer cinslere göre daha kolaydır. Onunla oyun oynarken kafasını genellikle koltuğunuzun altına sokmaya çalışacaktır. Bu onun sizinle en özel temasıdır. Güveni ve sevgiyi aynı anda hisseder ve hissettirir. Diğer bir özelliği ise farklı cinslere oranla uykuyu biraz daha fazla sevmektedir. Tembelleşmek istediklerinde onları yerinden kaldırmanız mümkün olmaz. Yemek konusunda her zaman açtırlar. Bunun için düzenli saatler belirlemenizde fayda vardır. Yoksa yerinden kalkmakta zorlanan şişko bir Pug’a sahip olursunuz.

3 yorum:

  1. Apartmanda beslemek icin cok uygun gozukuyor.Rehber icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
  2. Çok tatlılar gerçekten bilgiler içinde teşekkür ederiz:)

    YanıtlaSil