17 Aralık 2017 Pazar

POMERANİAN BOO





   Fotoğraflarını gördüğünde birçok kişi bu köpeklerin gerçek olduğuna inanmıyor ve oyuncak zannediyor. Bazı fotoğrafları görünce bu kişilere hak vermek işten bile değil. O kadar tatlı ve oyuncağımsı gözüküyorlar ki, siz de bu köpeklerin gerçek olduğuna inanmakta güçlük çekebilirsiniz. Fakat bir gerçek var ki; bu köpeklerin özellikle son zamanlarda çok ama çok tanınıyor olduğu. Her ne kadar evcil hayvanların parayla alınıp satılmasına karşı olsak da şu an ülkemizde çok ciddi ücretler karşılığında satıldığını öğrendik. Bu fiyatların hangi sınırlarda olduğunu öğrenmek için aradığımız birkaç yerden ise 6.000 ila 15.000 TL arasında fiyatlar aldık.

   Pomeranian, Greenland’ın kızak köpeklerinin kırmasıdır. Pomeranian Boo bu günün Almanya ve Polonya’sını da kapsayan Baltık Denizinin kuzeyinde bir bölgedir. Aynı zamanda burada bölge gelişimini tam anlamıyla sağlamıştır. Küçük yapılı ve yoğun tüylü bir türdür ancak İngiltere’ye ithal edildiğinde ağırlığı 9-14 kg arasında değişir. İngiltere’de bazı değişikliklere uğramıştır. Queen Charlotte ve Queen Victoria 1700-1800’lerde İngiltere’de popüler olmasına katkıda bulunmuştur. Özellikle Queen Victoria Floransa, İtalya’dan getirdiği ‘Marco’ adlı Pomeranianı ile meşhurdur. Amerikan Kennel Kulübü tarafından 1900’lerde farkına varılmıştır ve o günden beri küçülmeye devam etmiştir. Bu gün ise Kuzey bölgesinin en küçük türüdür. Çok popüler bir ev hayvanı cinsi ve gösteri köpeğidir.
  

    Haftada bir kaç kere fırçalanmalı ve sadece ihtiyacı olduğunda banyo yaptırılmalıdır. Diş sağlığı önemlidir; en azından haftada bir kere dişler fırçalanmalıdır ancak en iyisi günde bir kere fırçalanması olacaktır. Genizlerine kaçan suyu çıkarmak için hapşırmaları çok tehlikeli değildir. Sadece o hapşırırken boğazı ovulmalıdır.

   Bu ufacık köpeklerin boylarına ve minikliklerine aldanmamak gerek. Çünkü ısırma eğiliminde olan bir köpek türü olan Pomeranian Boo, bu konuda size çok çok nadir de olsa sıkıntı yaşatabilir. Özellikle ufak çocuklarla yalnız bırakılmamalıdırlar. 

4 yorum: