8 Kasım 2017 Çarşamba

BEAGLE

   
Beagle, Avrupa kökenli sevimli bir köpek ırkıdır. Oyunculuğu ve yaramazlığı ile herkese kendini sevdirebilen bu köpek ırkına kızmak çok zordur. Bakışları ile her zaman sahibini ikna etmeyi başaran haylaz köpeklerdir. Charlie Brown ve Snoopy çizgi filmi ile tanınan Snoop Dog karakteri bir Beagle’dır.Gözleri büyük, koyu kahverengi veya ela olabilir. Kulakları büyük, sarkık ve yumuşaktır. Kuyruğu uzun ve hareket halindeyken yukarı doğru dik durur. Düz yapılı bir kuyruğu vardır, kıvrık olmaz. Tüyleri kısa ve yumuşaktır. Rengi, tamamen siyah veya tamamen beyaz dışında tüm renk ve desenlere izin verilir. Genellikle baş kısmı ve sırtında beyaz üzerinde parçalı desenler olur. Nadiren bacaklarında ve karın bölgesinde benekler görünür. Kuyruk ucu ve ayaklar genelde beyazdır.



   Beagle inatçı bir karaktere sahiptir ve zor eğitilir. Ailesine ve çocuklara çok düşkün olmasına rağmen, temel itaat eğitimi bile güçlükle öğretilir. Bunun için çoğu zaman profesyonel eğitmenler kullanmak gerekir.Beagle’larda uluma çok sık görülür. Sıkıldıkları zaman veya yalnız kaldıkları zaman genelde ulurlar. Burunları çok hassastır ve farklı kokulara karşı aşırı merak duyarlar.Genel olarak Beagle karakteri, aktif, yaramaz, oyuncu ve başına buyruktur




   Beagle zor bir köpek olabilir. Ev eğitimi ve ev ortamına alışması uzun zaman alabilir. Ev içersinde havlaması ve ulumasını baskılamak zor olabilir. Bu durum komşular tarafından rahatsızlıkla karşılanır. Yalnızlıktan hoşlanmaz ve evde uzun süre yalnız kalmaya tahammül edemez. Tüm yiyeceklere karşı düşkündür ve iştahlı bir köpektir. Yiyeceklerini saklamak gibi bir içgüdüsel özelliği vardır. Yiyecekleri onlar için çok değerlidir. Bu nedenle çocuklara, onların yiyeceklerine dokunmaması konusunda bilgi vermek gerekir.Burunları çok hassastır. Bu nedenle dışarıda gezinirken tasma kullanmalı veya onu sürekli izlemelisiniz. Bir Beagle’ın havayı koklayarak dikkatlice birşey aradığını ve aradığı şeyi bulana kadar uzaklaştığını görebilirsiniz.Tüy bakımı kolaydır. Orta seviyede tüy döker. Haftalık olarak yada ayda birkaç kez fırçalanması yeterlidir.




   Beagle kökeninin Avrupa olduğu bilinir ancak tam olarak hangi ülkede üretildiği bilinmemektedir. Tüm Avrupa tarihinde Beagle vardır. Bilinen en eski kayıtlar. MS 400’lü yıllara ait Yunan tarihi kayıtlarıdır. Popüler olarak ise 19. yüzyılda tüm Avrupa’da kullanılmaya başlanan Beagle, başlarda bir av köpeği olarak yetiştirildi, ancak 20. yüzyıldan itibaren küçük boyutları ve sevecen yapısı ile ev köpeği olarak yetiştirilmeye devam etti. Günümüzde de popüler bir şekilde ev köpeği olarak yetiştirilmeye devam etmektedir.
Beagle ırkını resmi olarak ilk kez 1884 yılında AKC federasyonu tanımıştır. 1916 yılında ise, İngiltere’de Milli Beagle Kulübü kurulmuştur.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder